Svetovanje na daljavo

40.00 

Kadar imate skrbi in želite daljši nasvet, vendar se vam ne zdi, da je potreben obisk pri logopedu. Morda čakate na logopeda in želite svojemu otroku pomagati že prej.

Svetovanje na daljavo je najbolj koristno za tiste, ki imate skrbi glede razvoja komunikacije, govora in jezika vašega otroka, vendar niste prepričani, ali je res potreben obisk logopeda.

S klepetom po telefonu, videoklicu, daljšemu odgovoru preko e-pošte lahko poklepetava o otroku, kje se kažejo težave in kaj bo najbolje, da naredite naprej. Včasih vas napotim k točno določenim strokovnjakom, včasih naravnost k logopedu, včasih pa vas pomirim, da je vse v najlepšem redu.

Vedno, ampak res vedno pa vas opremim z nasveti, na kaj biti pozorni v prihodnje in kaj je pametno početi (ali pa ne), da ste lahko čim bolj podporni pri razvoju svojega otroka. Pomembno mi je, da znate otroke podpreti na način, da bo vse mejnike usvajal samostojno.

Čedalje več staršev pa me razveseli s tem, da želijo svetovanje le zato, da bodo dobro opremljeni z informacijami. Kadar poiščemo nasvet že prej, že v najzgodnejšem obdobju, s tem naredimo res dobre temelje in zmanjšamo tveganje, da bodo kasneje potrebne številne obravnave.

Svetovanje zajema

  • 40 minut klepeta,
  • moja priprava na svetovanje,
  • pregled morebitnih videoposnetkov (ki jih pošljete pred ali po svetovanju),
  • zapis ključnih točk ali povezav v e-pošto,
  • po potrebi tudi kakšen delovni list, seznam besed, uporabne sličice.