Pogoji poslovanja

Splošni pogoji

Splošni pogoji uporabe spletnega mesta in spletne trgovine logopedinjanina.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.
 

Podatki o podjetju

LOGOPEDINJA NINA – izobraževanje in svetovanje, Nina Šantej s.p.,
Ustanovljeno: 1.12.2019
Sedež podjetja: Žalostna gora 3, 8230 Mokronog
Matična številka: 8558922000
Davčna številka: 26194244
E-naslov: logopedinja.nina@gmail.com
Telefon: 00386 69 911 277

Transakcijski račun: SI56 6100 0002 3403 440 odprt pri Delavski hranilnici. 

Podjetje ni zavezanec za plačilo DDV.

Pred uporabo spletne trgovine logopedinjanina.si svetujemo, da preberete spodaj napisane Pogoje poslovanja. Kot uporabnik se z navedenimi pogoji strinjate, ko naročite artikel iz spletne trgovine ali se prijavite na elektronske novice.

Upravljalec si pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce od objave na spletni strani. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne trgovine ne uporabite.

Način plačila

Omogočeno je

  • plačilo po predračunu ali
  • plačilo s plačilno kartico. 

Če izberete plačilo po predračunu, boste na elektronski naslov, ki ste nam ga zaupali, dobili predračun s podatki za nakazilo na TRR podjetja. Rok za plačilo predračuna je 5 delovnih dni od prejema.

Plačilo s plačilno kartico je izvedeno prek plačilnega sistema Stripe. Sistem med drugim podpira plačilne kartice Mastercard, MaestroAmerican Express, Diners in Visa. Vse transakcije potekajo prek varne povezave in vsi podatki so kodirani, tako da ste pri uporabi svoje plačilne kartice maksimalno zaščiteni. Ta način plačila je najenostavnejši in omogoča tudi najhitrejše procesiranje naročila.

Cene

Vse cene so navedene v EUR in NE vključujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med upravljalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko upravljalec potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko potrdilo naročila na naveden e-naslov). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za upravljalca, kot za kupca.

Postopek naročila

Naročilo je mogoče preko spletne trgovine logopedinjanina.si.

V primeru, da potencialni kupec stopi v stik preko drugih komunikacijskih kanalov (mail, Facebook ali Instagram sporočilo, telefonski klic), bo dalje napoten na spletno trgovino logopedinjanina.si.

V spletni trgovini lahko nakupujejo registrirani in neregistrirani uporabniki. Registriranemu uporabniku so na spletni strani logopedinjanina.si vselej dostopni podatki o vsebini trenutnega in vseh preteklih naročil.

Kupec izbere artikel, ga doda v košarico in nadaljuje postopek nakupa s klikom na zavihek Košarica v meniju ali na gumb na zgornjem delu strani, ki se pojavi ob dodajanju izdelkov v košarico. Pregled košarice je uporabniku dostopen ves čas brskanja po trgovini logopedinjanina.si. Pred oddajo naročila je kupcu omogočen celovit pregled naročila in tudi možnost pomika nazaj po spletnem naročilu in odstranitve poljubnih izdelkov. Po kliku na gumb Nadaljuj na blagajno, uporabnik doda svoje kontaktne podatke ter izbere način plačila (po predračunu ali plačilna kartica). Sledi še zaključek naročila s klikom na gumb Kupite sedaj.

Po oddanem naročilu kupec prejme potrditveni mail o prejetju naročila, v katerem so ponovno navedeni vsi podatki. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. V primeru plačila po predračunu, ta mail velja kot predračun, saj so navedeni vsi podatki, ki so potrebni za izvedbo nakazila. Kupec prejme obvestilo o zaključenem nakupu preko maila, v katerem so pripeta navodila za dostop do vsebin in račun. Upravljalec bo shranil vsebino naročil registriranih in neregistriranih uporabnikov.

Dobava storitve

Storitev bo na voljo v roku 2 delovnih dni od prejetja plačila.
 

Preklic naročila

Pri plačilu po predračunu ima kupec čas 5 delovnih dni, da opravi nakazilo. Po tem času je naročilo preklicano. Ko je artikel plačan, preklic ni več mogoč. 

V skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko stranka v 14-ih dneh od prevzema izdelka sporoči na email logopedinja.nina@gmail.com ali telefon 0069 911 277, da odstopa od pogodbe, ne da bi ji bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Odstop je mogoč le v primeru, da si kupec še ni ogledal vsebin. Podjetje vodi evidenco o deležu že ogledanih vsebin posameznega uporabnika. 

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Omejitev odgovornosti 

Vsebine spletnega mesta logopedinjanina.si so informativnega značaja. Podjetje ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost in popolnost objavljenih podatkov ali za kakršno koli škodo, ki bi bila uporabniku spletnega mesta povzročena zaradi uporabe objavljenih informacij. Vsi uporabniki vso objavljeno in kupljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Z vzdrževanjem vsebin spletnega mesta bomo skušali zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamčimo in ne prevzemamo odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Pridržujemo si pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve vsebin spletnih strani brez predhodnega opozorila in ne prevzemamo odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb.

Spletna stran nudi povezave s spletnimi stranmi tretjih pravnih in fizičnih oseb. Ker nekatere povezave na tej strani vodijo do virov na strežnikih, ki jih vzdržujejo tretje osebe, nad katerimi podjetje nima nadzora ali pristojnosti, da bi nadzorovali ali upravljali njihove vsebine, zanje ne more jamčiti in tudi ne prejemati ali posredovati pritožb glede točnosti katere koli spletne strani. 

Omejena pravica uporabe vsebin

Uporabniki lahko razpolagajo z vsebinami na spletnem naslovu logopedinjanina.si za svojo osebno uporabo pri čemer ne smejo biti kršene avtorske pravice. Avtorji vsebin niso odgovorni za morebitne škodljive posledice uporabe. Kakršnakoli druga uporaba ali distribucija teh spletnih vsebin ali njihovega dela NI dovoljena.
Uporabniku je preko svojega uporabniškega imena in gesla do vsebin dovoljeno dostopati preko dveh lastnih naprav (npr. računalnik in pametni telefon).
V primeru kakršnih koli kršitev avtorskih pravic, kopiranja, deljenja ali nepooblaščenega snemanja vsebin bo uporabniku brez opozorila nemudoma odvzet dostop do vsebin, kršitev pa bo kazensko preganjana. Enako velja v primeru kršitve števila dovoljenih dostopov (dovoljeno dostopati preko 2 IP naslovov na enega uporabnika).

Pogoji poslovanja veljajo od 1. 12. 2019. Nazadnje so bili posodobljeni 24.3.2023.