Spletni program Moj otrok ne govori

17.00 59.00 

Spletno predavanje in druženje v zaprti Facebook skupini, kjer se osredotočamo na to, kako pomagati malčkom in njihovim družinam, da bo malček govoril skladno z njegovim tempom razvoja in pričakovanji okolice.

Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznake: , , , ,

Spletni program je dostopen preko zaprte Facebook skupine in je sestavljen iz 1,5 urnega posnetka PREDAVANJA ter druženja v obliki številnih objav, ki poudarijo najpomembnejše dele predavanja, ga dopolnijo ali odgovarjajo na aktualna vprašanja. 

            ♥♥♥

Skupino vodi Nina Šantej, mag. prof. logopedinja in surdopedagoginja. 

            ♥♥♥

Program je idealen za vas, če ste v družbi otroka med 18. in 36. mesecev (1,5 – 3 let) 

 • ki nič NE GOVORI ali le nekaj posameznih oponašanj in besed
 • ki ne dosega razvojnih mejnikov na področju komunikacije, govora in jezika
 • ki vse razume, ampak nič ne govori
 • ki govori, ampak ga tudi starši slabo razumete (“kitajščina”)
 • in vam okolica ves čas sporoča, da opažajo težave, vi pa niste prepričani in si želite biti POMIRJENI
 • in vam okolica ves čas sporoča, da ima otrok ŠE ČAS, vi pa niste prepričani in si želite biti POMIRJENI
 • in ČAKATE na prvi pregled pri logopedu (še posebej če je to čakanje predvideno več mesecev)
 • in si želite biti preventivno OPREMLJENI z znanjem o razvoju govora, jezika in komunikacije (kako poteka, kaj je SPODBUDNO in kaj ga ZAVIRA) s strani logopeda, saj bo to omogočilo, da boste POMIRJENI in SAMOZAVESTNI v vsakdanji komunikaciji s svojim otrokom
 • v svoji službi kot vzgojiteljica, svetovalna delavka, izvajalka dodatne strokovne pomoči, …  

            ♥♥♥

Spletni program ne nadomešča logopeda, vam pa nudi odločno izhodišče za razumevanje razvoja komunikacije, govora in jezika. Ponudi vam ogromno znanja, kako lahko sami v vsakodnevnih situacijah izboljšate komunikacijo vaše družine, kar v večini primerov prinese rezultate v napredku govora vašega otroka. Ravno vsakdanje situacije so tiste, preko katerih se otroci največ in najlažje učijo.

 

Tekom programa boste izvedeli

 • kaj pričakujemo od dveletnika in kaj od triletnika
 • kdaj nas mora resno skrbeti
 • kateri so najpogostejši vzroki, da otrok ne govori
 • kje se zalomi, ko otrok vse razume, ampak ne govori
 • na kaj vse vpliva zakasnel razvoj govora in jezika
 • kako komunicirati z otrokom, da bo komuniciral nazaj
 • česa ne početi, ker zavira razvoj govora in jezika
 • kako sploh poteka učenje govora in jezika
 • in številne druge teme in vprašanja. 

            ♥♥♥

Pri tistih, kjer se težave ne želijo tako zlahka posloviti, priporočamo obisk logopeda. Naš program vam bo v tem primeru res neverjeten temelj, saj boste lahko že v začetku obravnav gradili na individualno prilagojenih nasvetih in vajah, saj logoped ne bo potreboval nekaj prvih obravnav, da vam preda osnovno znanje, ki je nujno, če želimo napredek

            ♥♥♥

Čakalne dobe za logopeda so v nekaterih zdravstvenih domovih tudi do 2 leti. To je v življenju otroka res neverjetno veliko. In s čakanjem zamujamo optimalna obdobja, tista obdobja, ko se otrok najlažje nauči določene spretnosti. Na drugi strani pa utrjujemo napačne vzorce in kopičimo težave. S spletnim programom boste pridobili znanja, kaj NE početi in se s tem izognili utrjevanju napačnih vzorcev. 

            ♥♥♥

Če so težave vašega otroka resnejše, termin za prvi pregled pri logopedu v zdravstvenem domu pa imate čez več kot 6 mesecev, vam toplo priporočamo kombinacijo spletnega programa Moj otrok ne govori in termina pri zasebnemu logopedu. 

           

Tukaj kliknite za seznam privat logopedov

           

Pogosta vprašanja in dileme

Za dostop do spletnega programa Moj otrok ne govori je Facebook profil obvezen, saj je trenutno program oblikovan tako, da lahko le tako sledite objavam v skupini. Tudi če bi bil program dostopen preko kakšne druge platforme, bi se morali vanjo včlaniti. Predlagamo, da si oblikujete profil, ki ga uporabljate čisto le za potrebe spletnega programa. Imate lahko izmišljeno ime, pomembno je le to, da nam sporočite, s kakšnim imenom se boste včlanili v skupino. 

Program je primeren tudi za vas, saj se dotaknemo res osnov. Vendar je v vašem primeru je pomembno, da imate pri vsakem nasvetu razmislek, ali je nasvet res primeren tudi za vašega otroka in njegove značilnosti. Pogosto je potrebno določen nasvet še dodatno prilagoditi. Vedno smo na voljo za dodatna, specifična vprašanja in lahko posamezno težave rešimo skupaj. Nujno pa potrebujete tudi logopeda, ki bo z otrokom delal v živo, opazoval, kako se otrok na določen nasvet odziva, kako ga vi uspete vpeljati v situacijo, je potreben še dodaten poudarek na nečem, … 

Toplo vam priporočam ogled spletnega programa že pred tem. V osmih mesecih lahko tako veliko dela opravite že sami doma, v vsakdanjih situacijah na podlagi nasvetov iz programa. Tudi če imate logopeda prej kot v osmih mesecih, vam je lahko program odličen za postavljanje temelj, za tista res osnovna znanja o razvoju govora, jezika in komunikacije. Tako boste k logopedu že prišli opremljeni z določenim znanjem in lahko logoped hitro začne z dejansko obravnavo, konkretnimi nasveti prav za vašega otroka in ne potrebuje nekaj obravnav, da vam preda osnovna znanja, ki so nujno potrebna.  

Seveda. Opravite nakup, kot da bi želeli program zase. Le v opombe vpišite ime, s katerim bi se vaša sestra včlanila v skupino, saj je to za nas nujna informacija. Če pozabite, nič hudega, nam lahko vedno sporočite na mail logopedinja.nina@gmail.com ali na telefonsko številko 069 911 277. 

V programu se učimo, kako biti podporni, da bo otrok lahko napredoval v svojem naravnem, lastnem tempu. Nikakor se ne učimo, kako bi prehitevali in preskakovali. Žal pa v današnjem času delamo en kup stvari narobe, saj zaradi pogostosti določenih napak v današnji družbi ne zaznavamo tega kot napako. Lahko pa delamo ogromno škodo, ki se je niti ne zavedamo, ker ne vemo, da delamo nespodbudno oziroma zavirajoče za razvoj komunikacije, govora in jezika. In če smo opremljeni s temi informacijami lahko postanemo podpodrni, oblikujemo spoddbudno okolje in otrok dobi možnost, da res napreduje v svojem tempu. 

Dostopnost

Spletni program je dostopen preko platforme Facebook v zaprti skupini Moj otrok ne govori. Če nimate Facebook računa, si lahko ustvarite čisto novega, izmišljenega. Le sporočiti nam morate pod katerimi imenom se boste prijavili.

Trajanje

Najprej vas pričaka 1,5 ure dolgo predavanje. Temu sledijo številne objave, ki osvetlijo glavne sestavine predavanja, ga dodatno dopolnijo ali odgovarjajo na pogosta vprašanja.

Članstvo

Vaše članstvo traja 1 mesec. Pred iztekom vašega članstva vas na to opozorimo. Če želite svoje članstvo podaljšati, zakupite podaljšanje v spletni trgovini in nadaljujete druženje z nami.
Podaljšate lahko kadarkoli, tudi če smo vam že onemogočili dostop.

Komu je namenjen

Program je oblikovan z mislijo na starša, ki ga skrbi, ker otrokov razvoj govora, jezika in komunikacije ne poteka skladno s pričakovanji. Morda pričakovanji starša, razvojnih mejnikov, okolice, pediatra, …
Kljub temu pa je program primeren tudi za vzgojitelje in vse ostale strokovne delavce, ki se srečujejo z omenjeno problematiko. S programom se bodo namreč opremili z nasveti, ki jih lahko podelijo staršu otroka s težavami v razvoju komunikacije, govora in jezika.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Spletni program Moj otrok ne govori”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja