AKCIJA!

Spletni program Logopedska pomoč vzgojitelju

70.00 250.00 

Program obsežnih predavanj z logopedsko vsebino in redno odgovarjanje na konkretna vprašanja iz prakse v zaprti Facebook skupini v vrednosti 290€.

Prijave so odprte za obdobje 1. 2. 2024 – 30. 7. 2024.

Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznake: , , , ,

Težave na področju komunikacije, govora in jezika so danes med našimi najmlajšimi že zelo pogoste. Vzgojitelji vztrajno iščete informacije in znanje, kako naj otrokom v svoji skupini pomagate in kako naj podprete starše. Tukaj je program obsežnih predavanj in rednega odgovarjanja na konkretna vprašanja dveh krasnih logopedinj.

O PREDAVATELJICAH

Predavateljici sta sošolki in prijateljici, srčni in nasmejani logopedinji in surdopedagoginji Nina Šantej in Saša Resnik

Nina že vsa svoja leta službovanja dela s predšolskimi otroki v vrtcih preko izvajanja dodatne strokovne pomoči in sprotnega klepetanja z vzgojiteljicami o tem, kaj hudiča naj počnejo in kako naj staršem dopovejo, da se otrok res sooča s težavo. Zadnjih nekaj let na socialnih omrežjih poskuša ozaveščati javnost o razvoju in težavah v govorno-jezikovni komunikacijo ter načinih, kako jih lahko preprečimo. 

Saša je svoja srednješolska leta preživela celo na vzgojiteljski šoli in nekaj časa delala v vrtcu, tako da vas res čuti. Kasneje je prav tako izvajala dodatno strokovno pomoč in bila krasna opora vzgojiteljicam. Potem je malo skočila v zdravstvene vode in z družinami delala v ambulanti, vendar jo je pot zapeljala v moje podjetje, kjer skupaj gradiva in počasi (res gre po polžje in sva sitni, ker nimava na voljo cca 50 ur v dnevu) realizirava ideje o preventivi, oblikovanju logopedskega materiala in ne vprašajte, kaj vse se nama še podi po glavi. 

O PROGRAMU

Program zajema obsežnejša predavanja z raznoliko logopedsko vsebino, ki ti pride prav v predšolskem obdobju. Predavanja so razdeljena na kratke posnetke za lažje spremljanje v svojem tempu. Poleg te krasne zakladnice pa še sprotno odgovarjanje na vaša vprašanja iz prakse

Komunikacija, govor in jezik. Kdo sploh je logoped in kaj vse dela. Dodatna strokovna pomoč logopeda. Selektivni mutizem ali zadržanost – ko otrok v vrtcu nič ne govori. Dvojezičnost. Jecljanje. Skrb za glas. Razvoj glasov in kako naj vem, kdaj je problem. Razvojni mejniki. Kaj potrebujemo za govor in kaj ne. Duda. Poslušanje. Pozornost in govor. Razumevanje. Načelo ponavljanja in čas za odgovor. Kaj se zgodi, ko spreminjamo sebe in svojo komunikacijo. Kako se sploh naučimo govoriti, uporabljati jezik, komunicirati? Branje knjig po posameznih starostih. Komunikacija s starši. S čim podpreti svoja opažanja. Skrb za glas. Besedišče. Oblikovanje stavkov. Igre za jezik. 

(Natančnejše kazalo se še pesni. )

Program obsega 16 pedagoških ur. Ob koncu prejmeš potrdilo, ki prinese 1 točko pri ustvarjanju pogojev za napredovanje. 

KJE, KAKO, KOLIKO ČASA?

Spletni program pomeni, da ne rabiš nikamor iti, ne rabiš biti nikjer ob točno določeni uri, potrebuješ pa internet. Program je dostopen preko platforme Facebook v zaprti skupini Logopedska pomoč vzgojitelju. Če nimaš Facebook računa, si lahko ustvariš čisto novega, izmišljenega. Tudi izmišljena imena imamo radi, le sporočiti nam moraš pod katerimi imenom se boš družil z nami. 

Trenutno se nama zdi, da bo takšna organizacija najlažja, saj vam tukaj lahko pripraviva predavanja, deliva koristne povezave in dodajava dokumente (igre, letake, brošure …), prejemava vaša vprašanja in odgovarjava v video posnetkih, da jih lahko vsi vidite. 

Tvoje članstvo traja 6 mesecev. Pred iztekom članstva pošljemo en mail z opomnikom in če želiš svoje članstvo podaljšati, ni problema. Nadaljnje druženje z nami bo vedno omogočeno. Podaljšaš namreč lahko tudi kasneje, tudi če nisi več član skupine. Vedno dobrodošli nazaj!

V tem času imaš priložnost, da pogledaš vsa predavanja. Pogledaš jih lahko kadarkoli in tudi večkrat, če imaš morda na zalogi kaj več časa kot povprečni ljudje, ki ga nikoli nimamo dovolj. Ni ti torej treba nekje biti ob točno določeni uri, te bo vse počakalo. Ampak žal en rok pa vseeno je, če želiš dobiti potrdilo. 

Ves čas imaš priložnost zastaviti konkretno vprašanje, na katerega dobiš odgovor predvidoma v tekočem tednu (upoštevaj, da imava obe s Sašo majhne otroke, ki znajo z danes na jutri zrušiti vse plane) v obliki videa na zidu skupine. To pomeni, da boš lahko videl odgovore na vprašanja tudi svojih kolegov. Kar je pogosto krasno, saj nekdo vpraša nekaj, kar se tudi tebi podi po glavi pa nekako ne uspeš vprašati ali pa niti ne veš, da bi to moral vprašati.

Dostop v zaprto skupino bo torej trajal 6 mesecev. Naslednja možnost za včlanitev bo od  1. februarja 2024 – 30. julija 2024

Prijave se zapirajo 31. 1. 2024. 

P.S. Do 23. 1. 2024 lahko koristite popust na ZGODNJO prijavo (akcijska cena je že všteta v spletni trgovini).

Pogosta vprašanja in dileme

Program je oblikovan z mislijo na vzgojitelja, ki si želi biti opremljen z raznolikim znanjem s področja razvoja komunikacije, govora in jezika. Predvsem pa na vzgojitelja, ki ga skrbi in ima globoko željo po tem, da pomaga “svojim” otrokom in njihovim družinam, da se bo lahko vsak razvil po poti svojih potencialov. Ovire v komunikaciji, govoru in jeziku pa lahko resnično otežijo to pot.
Program je primeren tudi za svetovalne delavce in izvajalce dodatne strokovne pomoči. Morda tudi za učitelje v prvem razredu, glede na to, s kakšnimi težavami prvošolčki prispejo v šolo, vseeno pa je delovanje vrtca nekoliko drugačno kot v šoli.

Ne. Posnetki so vnaprej posneti in naloženi. Lahko se zgodi, da ne bodo vsi na voljo že takoj ali da sčasoma še kaj dodamo. 

Za dostop do spletnega programa Logopedska pomoč vzgojitelju je Facebook profil obvezen, saj je trenutno program oblikovan tako, da imaš v skupini posnetke predavanj, koristne vsebine (povezave, letaki, lestvice …) in posnetke odgovorov na vprašanja. Trenutno Facebook najlepše združuje vse skupaj na enem mestu. Tudi če bi bil program dostopen preko kakšne druge platforme, bi se moral vanjo včlaniti. Predlagava, da si oblikuješ profil, ki ga uporabljaš čisto le za potrebe spletnega programa. Lahko imaš izmišljeno ime, pomembno je le to, da nama sporočiš, s katerim imenom se boš včlanil v skupino, da ti ne zapremo vrat. 

Pri ceni sva se s Sašo res trudili upoštevati, da so vzgojiteljske plače milo rečene obupne, hkrati pa še vedno ceniti najino strokovno znanje. 

Če greš na krajše logopedsko predavanje (npr. 1,5 ure) odšteješ približno 35 evrov. V programu imaš predvidenih vsebin za 8 takšnih predavanj, kar znese 280 evrov. Na voljo sva ti za odgovore na konkretna vprašanja in nasvete, kar je sicer težko pretvoriti v številke. Ampak predstavljaj si, da je 60 minut logopedskega svetovanja 50 evrov. V okviru tega se oblikuje približno 8-10 odgovorov na vprašanja, kar bomo verjetno hitro dosegli. Verjetno se jih bo v roku 6 mesecev nabralo še precej več. Dodaj še številne dokumente, ki bodo vam in staršem v podporo pri vnašanju pomembnih nasvetov v vsakdan. 

In seveda sva omogočili plačilo na obroke, saj nama je res jasno, da je enkraten znesek za vzgojitelja, še bolj za pomočnika, velik zalogaj. Pri obrokih je plačilo razdeljeno na 4 obroke, na koncu pa zaradi tega, ker imava s takšno organizacijo nekaj več dela, plačaš program 20€ dražje. 

Ne pozabi slediti na Facebooku, Instagramu, biti vključen v prejemanje e-pošte z logopedsko vsebino, da ujameš še kakšen dodaten popust, ki ga lahko koristiš pri prijavi (na naslednje obroke ne velja). 

Lahko. Pišite na mail logopedinja.nina@gmail.com. Ustanovi pošljem ponudbo, da lahko oblikujejo naročilnico, na katero se sklicujem pri e-računu. Če se iz ene ustanove programa udeležijo 3 ali več, omogočim 15% popust. 

Vprašanja lahko postaviš kadarkoli tekom članstva. Ogled posnetkov ni pogoj. Lahko pa se zgodi, da te bomo ob kakšnem vprašanju le poslali k ogledu določenega posnetka.  

Vprašanje lahko zastavite na zidu skupine ali pošljete na mail logopedinja.nina@gmail.com. 

Študenti ste vedno v najinih mislih in veva, da je to obdobje finančno naporno, na drugi strani pa polno želje po znanju. Zato je seveda omogočen tudi študentski popust. Potrebovali bova potrdilo o vpisu, da ti lahko podeliva kodo. Poseben popust je rezerviran za študente Logopedije in surdopedagogike ter Predšolske vzgoje. Preden greste v nakup programa, pišite na logopedinja.nina@gmail.com, da potrebujete študentski popust (zadeve bodo šle hitreje naprej, če že v tem mailu priložite potrdilo o vpisu). 

Seveda. Opraviš nakup, kot da bi želel program zase. Le v opombe vpišeš ime, s katerim se bo “sestra” včlanila v skupino, saj je to za nas nujna informacija. Če pozabiš, nič hudega, vedno nam lahko sporočiš na mail logopedinja.nina@gmail.com ali na telefonsko številko 069 911 277. 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Spletni program Logopedska pomoč vzgojitelju”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja