Spletni program Logopedska pomoč vzgojitelju

50.00 330.00 

Program obsežnih predavanj z logopedsko vsebino za vzgojitelje in druge strokovne delavce v zaprti Facebook skupini v vrednosti 330€.

Prijave so odprte za obdobje 1. 9. 2024 – 30. 11. 2024.

Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznake: , , , ,

Težave na področju komunikacije, govora in jezika so danes med našimi najmlajšimi že zelo pogoste. Vzgojitelji vztrajno iščete informacije in znanje, kako naj otrokom v svoji skupini pomagate in kako naj podprete starše. Tukaj je program obsežnih predavanj in rednega odgovarjanja na konkretna vprašanja logopedinje, ki večino svojega časa preživi v vrtcu.

O PREDAVATELJICI

Z vami bo srčna in nasmejana logopedinja in surdopedagoginja Nina Šantej, ki jo poznate pod profilom Logopedinja Nina

Že vsa svoja leta službovanja dela s predšolskimi otroki v vrtcih preko izvajanja dodatne strokovne pomoči in sprotnega klepetanja z vzgojiteljicami o tem, kaj hudiča naj počnejo in kako naj staršem dopovejo, da se otrok res sooča s težavo. Zadnjih nekaj let na socialnih omrežjih poskuša ozaveščati javnost o razvoju in težavah v govorno-jezikovni komunikacijo ter načinih, kako jih lahko preprečimo. Rada raziskuje različne možnosti pomoči (tudi številne “alternativne” oblike pomoči) in povezave med različnimi področji razvoja. Trenutno najbolj uživa v raziskovanju vpliva nosečnosti, poroda in prvega leta na celoten razvoj komunikacije, govora in jezika. Najraje dela z otroki in družinami mlajših od štirih let, saj je tam tako veliko potenciala, a žal premalo pozornosti na tem obdobju. 

O PROGRAMU

Program zajema obsežnejša predavanja z raznoliko logopedsko vsebino, ki ti pride prav v predšolskem obdobju. Predavanja so razdeljena na kratke posnetke za lažje spremljanje v svojem tempu.

Poleg te krasne zakladnice pa še sprotno odgovarjanje na vaša vprašanja iz prakse

Program obsega 20 pedagoških ur. Ob koncu prejmeš potrdilo, ki prinese več kot 1 točko pri ustvarjanju pogojev za napredovanje. 

KJE, KAKO, KOLIKO ČASA?

Spletni program pomeni, da ne rabiš nikamor iti, ne rabiš biti nikjer ob točno določeni uri, potrebuješ pa internet. Program je dostopen preko platforme Facebook v zaprti skupini Logopedska pomoč vzgojitelju. Če nimaš Facebook računa, si lahko ustvariš čisto novega, izmišljenega. Tudi izmišljena imena imamo radi, le sporočiti nam moraš pod katerimi imenom se boš družil z nami. 

Trenutno se zdi, da bo takšna organizacija najlažja, saj vam tukaj lahko pripravimo predavanja, delimo koristne povezave in dodajamo dokumente (igre, letake, brošure …), prejemamo vaša vprašanja in odgovarjamo v video posnetkih, da jih lahko vsi vidite. 

Tvoje članstvo traja 3 mesece. Pred iztekom članstva pošljemo en mail z opomnikom in če želiš svoje članstvo podaljšati, ni problema. Nadaljnje druženje z nami bo vedno omogočeno. Podaljšaš namreč lahko tudi kasneje, tudi če nisi več član skupine. Vedno dobrodošli nazaj!

V tem času imaš priložnost, da pogledaš vsa predavanja. Pogledaš jih lahko kadarkoli in tudi večkrat, če imaš morda na zalogi kaj več časa kot povprečni ljudje, ki ga nikoli nimamo dovolj. Ni ti torej treba nekje biti ob točno določeni uri, te bo vse počakalo. Ampak žal en rok pa vseeno je, če želiš dobiti potrdilo. 

Ves čas imaš priložnost zastaviti konkretno vprašanje, na katerega dobiš odgovor predvidoma v tekočem tednu (upoštevaj, da ima Nina še majhne otroke, ki znajo z danes na jutri zrušiti vse plane) v obliki videa na zidu skupine. To pomeni, da boš lahko videl odgovore na vprašanja tudi svojih kolegov. Kar je pogosto krasno, saj nekdo vpraša nekaj, kar se tudi tebi podi po glavi pa nekako ne uspeš vprašati ali pa niti ne veš, da bi to moral vprašati.

Dostop v zaprto skupino bo torej trajal 3 mesece. Naslednja možnost za včlanitev bo od  1. septembra – 30. novembra 2024

Prijave se zapirajo 31. 8. 2024.

LOGOPEDINJA NINA

Pogosta vprašanja in dileme

Program je oblikovan z mislijo na vzgojitelja, ki si želi biti opremljen z raznolikim znanjem s področja razvoja komunikacije, govora in jezika. Predvsem pa na vzgojitelja, ki ga skrbi in ima globoko željo po tem, da pomaga “svojim” otrokom in njihovim družinam, da se bo lahko vsak razvil po poti svojih potencialov. Ovire v komunikaciji, govoru in jeziku pa lahko resnično otežijo to pot.
Program je primeren tudi za svetovalne delavce in izvajalce dodatne strokovne pomoči. Morda tudi za učitelje v prvem razredu, glede na to, s kakšnimi težavami prvošolčki prispejo v šolo, vseeno pa je delovanje vrtca nekoliko drugačno kot v šoli.

Ne. Posnetki so vnaprej posneti in naloženi. Lahko se zgodi, da ne bodo vsi na voljo že takoj ali da sčasoma še kaj dodamo. 

Za dostop do spletnega programa Logopedska pomoč vzgojitelju je Facebook profil obvezen, saj je trenutno program oblikovan tako, da imaš v skupini posnetke predavanj, koristne vsebine (povezave, letaki, lestvice …) in posnetke odgovorov na vprašanja. Trenutno Facebook najlepše združuje vse skupaj na enem mestu. Tudi če bi bil program dostopen preko kakšne druge platforme, bi se moral vanjo včlaniti. Predlagava, da si oblikuješ profil, ki ga uporabljaš čisto le za potrebe spletnega programa. Lahko imaš izmišljeno ime, pomembno je le to, da nama sporočiš, s katerim imenom se boš včlanil v skupino, da ti ne zapremo vrat. 

Pri ceni smo se res trudili upoštevati, da so vzgojiteljske plače milo rečene obupne, hkrati pa še vedno ceniti strokovno znanje in obsežnost informacij, ki jih ne dobite nikjer. Včasih se nam zdi, da še logopedi na fakulteti ne prejmejo toliko uporabnega znanja.  

In seveda smo omogočili plačilo na obroke, saj nam je res jasno, da je enkraten znesek za vzgojitelja, še bolj za pomočnika, velik zalogaj. Pri obrokih je plačilo razdeljeno na 4 obroke, na koncu pa zaradi tega, ker imamo s takšno organizacijo nekaj več dela, plačaš program 20€ dražje.

Lahko. Pišite na mail logopedinja.nina@gmail.com. Ustanovi pošljemo ponudbo, da lahko oblikujejo naročilnico, na katero se sklicujemo pri e-računu. Če se iz ene ustanove programa udeležijo 3 ali več, omogočimo 15% popust. 

Vprašanja lahko postaviš kadarkoli tekom članstva. Ogled posnetkov ni pogoj. Lahko pa se zgodi, da te bomo ob kakšnem vprašanju le poslali k ogledu določenega posnetka.  

Vprašanje lahko zastavite na zidu skupine ali pošljete na mail logopedinja.nina@gmail.com. 

Študenti ste vedno v naših mislih in vemo, da je to obdobje finančno naporno, na drugi strani pa polno želje po znanju. Zato je seveda omogočen tudi študentski popust. Potrebovali bomo potrdilo o vpisu, da ti lahko podelimo kodo. Preden greste v nakup programa, pišite na logopedinja.nina@gmail.com, da potrebujete študentski popust (zadeve bodo šle hitreje naprej, če že v tem mailu priložite potrdilo o vpisu). 

Seveda. Opraviš nakup, kot da bi želel program zase. Le v opombe vpišeš ime, s katerim se bo “sestra” včlanila v skupino, saj je to za nas nujna informacija. Če pozabiš, nič hudega, vedno nam lahko sporočiš na mail logopedinja.nina@gmail.com.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Spletni program Logopedska pomoč vzgojitelju”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja